Røgelsespinde og bastskørt

af | feb 3, 2022 | 0 Kommentarer

Hvad definerer dig som menneske? Er det det du arbejder med? Er det den omgangskreds du har? Er det dine hobbyes? Er det dit udseende?

Ja, måske er det alle tingene, måske er det ingen af dem eller så er det endnu flere områder som definerer dig.

Jeg har været igennem en del terapi forløb, jobsamtaler, CV skrivninger hvor spørgsmålet “Hvem er Kathrine?” kan dukke op. Og ja hvem er hun. Hun er en mig. Mor til to piger. Hustru til Johnni, og arbejder med heste og mennesker. And thats it? Eller er der mere?

Vi har hver især unikke karaktertræk, vores egne kvaliteter og evner. Det der gør, at der ikke (Umiddelbart) findes et andet menneske lige som dig i hele verdenen. Jeg oplever dog, at mange af os kan have svært ved at finde essensen af os selv. Det kan være en rejse man aldrig har taget på. Det kan være en rejse man ikke har lyst til at tage, eller det kan være en rejse, som man aldrig bliver færdig med. Og det tror jeg. Jeg tror på at vi udvikle os lige til vi sætter træskoene, hvis vi altså vælger at udvikle os. Der er også mennesker, som har det godt med hvordan tingene er nu. Har fundet deres hylde. Føler sig lykkelige og glade. Det er da trods alt det vigtigste, at man de fleste dage stå glad op og går lykkelige i seng. Bevares der er også dage som er tunge. De dage hvor der manglede toiletpapir og du lige have sat dig eller hvor bilen manglede sprintlervæske og du nu holder i kø på motorvejen og kan intet se. De dage har vi allesammen, men de fleste dage skal du da være glad og lykkelig. Jeg er bare ikke den person, som har min hylde nu. Eller jeg plejer at sige, at jeg har fundet min egen hylde, men jeg ved ikke endnu, om jeg skal lægge til venstre eller højre eller i midten på hylden. Eller om jeg vil ligge, sidde eller stå eller gå frem og tilbage (Håber du forstår min metafor). Jeg er bare ikke den person som er færdig nu. Måske er det det som definerer mig som menneske, at jeg hele tiden søger efter mere om mig selv. Søger svar på hvorfor jeg gør som jeg gør, og lader mig ride bølgen, hvis jeg føler mig draget til noget.

Mit udseende siger kun lidt om mig

I dette øjeblik mens jeg skriver dette indlæg har jeg pink hår, næse piercing og tattovering. Jeg blev inspireret af en klient til at skrive dette indlæg, for da hun så min forandring tænkte hun: “Oh shit hvad handler det her om? Frigørelse? Midtvejs krise? Rebelskhed?”. Og ja jeg ved det ikke. Jeg følte mig blot draget til, at prøve noget ekstremt. Gøre noget andet, og gå med hvad der føles godt for mig. Gøre det som jeg synes er sjovt. For klientens tanke var også: “Hvor blev hende den rolige Kathrine af?”. Og her kommer så spørgsmålet. Kan jeg ikke være rolig indeni selvom mit ansigt og hår larmer? Dette indlæg handler ikke, om at jeg er utilfreds med klientens udsagn til mig. Det handler om, at vores udseende jo ikke definerer os 100%. Og netop ved at undersøge, være nysgerrige og åbne for at prøve noget andet udvikle vi os, og bliver klogere på os selv. Det er min erfaring.

Ja bevares alle behøver da ikke farve håret pink, skrig grønt eller få piercet munden sammen for at finde ud af hvem de er, men for mig gør det en forskel at tage en tur ud og prøve noget andet. Om det så er et kursus, lytte til en podcast, læse en bog eller farve håret, så udvikler det mig. Gøre noget jeg normalt aldrig ville gøre! Men ved at prøve de nye ting mærker jeg bare at jeg kommer tættere på mig selv, og finder ud af hvad jeg godt kan lide.

Og lige nu kan jeg lide mit pink hår. I morgen har det måske en anden farve eller så har jeg stadig pink hår som 60-årig. Det er bare hår, men hvis det pink hår giver mig roen til at være mig. Hvis det pink hår eller at gå med kjole giver mig følelsen af at være mere hjemme i mig selv, så giver det mig roen.

Spirituelle mennesker larmer ikke

Jeg har erfaret at der for nogens vedkommende ligger en overbevisning om, hvordan visse personer burde se ud. Vi har måske en forestilling om at revisoren går med jakkesæt, den personlige træner går altid i træningstøj, og den spirituelle type går med bastskørt eller bohemian bukser. Det er så karikeret som noget kan være. Det er så sjovt at bryde med de forestillinger folk har.

Jeg er helt jordnær. Jeg elsker forskning. Jeg elsker teoretiske bøger, men jeg elsker også energi arbejde, aroma lys, chakra og troen på noget større end os selv. Men kan man det? Have en fod i begge lejre? Både den naturvidenskabelige, logiske, årsagssøgende, teoretiske verden, og så også et ben i den energetiske verden, hvor tingene ikke behøver  have en årsag. Ja det kan man og jeg gør det. Og jeg render ikke med røgelsespinde i mundvigen eller mediterer hver eneste dag. Jeg er mig, og jeg gør det som giver mening for mig. Og det kan ændre sig. Så selv om mit hår larmer og skriger Se mig! så er jeg stadig bundsolid og har benene på jorden.

Så hvad vil jeg sige med alt det her? Ja det er et godt spørgsmål, men ville åbne mit hjerte, og lade jer komme ind og læse mine tanker. Dit udseende fortæller ikke kun din historie. Dit udseende bestemmer ikke hvem du er, eller om du er rolig eller ej. Eller om du er en god kollega eller ven, eller i mit tilfælde en god behandler. Hvis du føler dig godt tilpas, og hvis du ligesom mig kan få et flip, hvor der skal ske noget nyt og vildt. Så gør det! For mig giver det som sagt ro, og i min krop finder jeg mit eget lille trygge hjem.

Jeg tænker hver gang jeg gør noget nyt. Om det er mit nye pink hår, mine piercinger eller tattoos eller et kursus jeg har været på, at det kan da forarge nogen mennesker, men så er de ikke mine sjæle-klienter eller sjæle-venner. Hvis de trækker sig fra mig og bliver fyldt med negativitet og intet konstruktivt, så er det bare ikke min klient. Så hører de til i anden butik, og jo mere jeg siger det til mig selv, så tror jeg på, at jeg får det tre-dobbelt eller fire-dobbelt igen. Det kan enten være i form af andre nye klienter eller bekendskaber eller bare helt nye muligheder. Gør hvad dig for dig føles godt og rart, og hvis du som mig farvede håret pink, og tænkte OMG! Det skulle jeg aldrig have gjort. Ved du hvad? Så grin af det og farv det om, og så kom du bare et skridt tættere på hvad du har LYST til.

Halleluja

Få 15 minutter gratis start-samtale

Hvis du har brug for en afklarende samtale inden du booker din første tid, så tilbyder jeg dig 15 minutters gratis start-samtale.

You have Successfully Subscribed!