Intuition den nye brækfornemmelse?

af | okt 18, 2021 | 0 Kommentarer

Hvad er intuition?

Nogen kalder det ens mavefornemmelse, nogen kalder det at tale med hjertet, lytte til sin indre stemme som kan give en svarende på ens spørgsmål. Holy moly det er jo lige så mundvandet kan rende og toilettet kalder. Jeg forstår sagens at folk er mega trætte af, at blive bombarderet med kurser, workshops, og coaching som vil hjælpe dig til at finde din indre stemme. I get it! Jeg har for pokker selv lavet sådan en workshop. Men uanset hvad så er det rigtigt nok. Det kræver en dybere forbindelse til dig selv om du vil det eller ej. Det som jeg definerer ved ens intuition, er den indre stemme eller indre følelse som guider en. Guider en til en anden retning f.eks. en uddannelse, en kæreste, en rejse men intuitionen kan også fortælle os så meget om vores omgivelser og hvad der sker inde i os. Den mavefornemmelse som siger, at om lidt vil din mor ringe eller at der er noget galt med ens børn, og dagen efter er de syge. Eller som fortæller om din egen indre krop fungerer optimalt, eller om du lige skulle spise lidt mere kål i næste dage. 

Intuition er for mange rigtig svær at skabe en forbindelse til. Rigtig mange af de klienter, som jeg har behandlet, ved ikke hvem de er? Hvad de skal med deres liv? Hvad de har lyst til eller behov for? Denne indre sans er desværre også begrænset af det samfund vi har. Når vi kommer i skole, så bliver vi bedt om, at analyserer og bruge vores logiske tankegang. Det skal helst kunne måles og vejes før at det er brugbart, relevant og sandt. Derved mister vi kontakten med vores egen indre stemme, og mister derved kontakten til essensen af os selv. Nu spørger vi andre til råds omkring vores liv i stedet for at mærke efter hvad vi har brug for. Hvad tænker andre? Hvad tror andre om mig? Jeg vil helst ikke skille mig ud eller være anderledes. Jeg vil faktisk sige at intuitionen er vores gamle ur-kraft. En kraft som findes inde i hvert et menneske. En kraft som gør os hver især helt unikke. Lader os følge vores drømme. Skaber mål og visioner. Men det kræver at vi åbner op for hjertet og lader det tale, og er fucking ligeglade over hvad andre tænker eller hvordan andre synes vi skal leve vores liv.

Mønstre videregives 

Udover at samfundet har en skruetvinge på vores intuition, så har det miljø vi vokser op i også noget at sige. Jeg oplever, at meget af den usikkerhed, skam, skyld eller frygt vi går rundt med er videreført fra en eller begge af vores forældre eller endda længere ude fra en bedsteforældre. Men den er ført videre ned gennem generationer og ingen har brudt kæden, før den rammer lige dig. Nu står du så her uforstående over hvorfor du reagere så voldsomt, når du skal tage stilling i dit liv. Jeg kan komme med et eksempel fra mit eget liv. Jeg er ret frembrusende, når det kommer til at følge mine drømme og mål. I couldn’t care less omkring hvad andre tænker, når jeg kaster penge efter nye kurser, uddannelser eller på en ny hjemmeside. Det er mit liv og min drøm. Jeg stiller mig gerne op og holder en tale, og elsker at være midtpunkt for andres opmærksomhed. Jeg elsker at få andre til at grine og have det skægt. Men jeg er samtidig mega usikker på, at ringe og bestille en pizza eller åbne døren for fastelavnsbørn. Det giver jo ingen mening, med den selvsikkerhed jeg har på så mange andre punkter.  Jeg ville til sidst til bunds i denne usikkerhed, og fandt frem til at min mor har haft det på fuldstændig samme måde. Hun bryder sig ikke om, at ringe til fremmede. Hun undgår faktisk helst helt situationer, hvor hun skal gøre noget hun ikke bryder sig om. Derved udfordrede hun aldrig sin egen usikkerhed, og det fik lov til at fylde, og føres videre til mig. På et tidspunkt blev jeg bevidst om dette, og det var vigtigt for mig, at få givet hende usikkerheden tilbage. Sige tak for den, men nu skal jeg ikke bruge den mere. Bevares usikkerheden titter da stadig frem i ny og næ, men jeg ser på den med andre øjne nu. Accepterer den er der, og den blot fortæller mig, at der er noget jeg skal udfordre, ændre eller være opmærksom på. Men for mit vedkommende var den generationsbundne usikkerhed en bremse for min intuition. Den lå der og murrede. Skabte propper på mit nervesystem, så forbindelsen til mit hjerte ikke kunne skabes. Tak for låns Mutti. Nu er det vist din tur til at tage hånd om den…. Hvis du vil.

 

 

Blokeringer skaber støj

Det samme oplever jeg hos mine klienter. Usikkerhed, og bange for at tro på dem selv. Eller stor vrede som de ikke altid kan sætte ord på hvorfor de har. Måske det er på tide at aflevere det tilbage, hvis det ikke er dit. For det hele skaber blokeringer hos dig. Det af både fysisk og mental karakter. Tænk bare på den mavesure gamle mand. Skægt udtryk ikke, men mon ikke han lider af halsbrand og fordøjelsesproblemer når han er så sur og vred? Jeg har haft usikre klienter, som i første omgang kom pga. skuldre problemer, hovedpine, lændesmerter eller typisk fordøjelsesproblemer. Alt går bare i vores mavser. Fra en forelskelse som giver sommerfugle i maven til vrede som giver forstoppelse eller frygt som giver diarre. Ja tak for de indre billeder, men maven siger bare, hvis der er noget i dit liv som ikke fungerer. Du må aldrig ignorere det, også selvom lægen blot siger du har irriteret tyktarm! Det er et symptom. Maven er din radar, og tager alle kanaler ind. Du må finde roden til dit problem, og selv tage et ansvar. Nå men det jeg ville sige var, at vi ofte udsætter os selv for længere tids psykisk påvirkning. Det kan være en chef som trumfer. Det kan være en kæreste, som ikke taler pænt til dig. Det kan være en veninde som ikke lytter eller ser dig. Det kan være en gammel skolelærer, som spændte ben for dig. Årevis med psykisk ubehag som vi ”er kommet over” for det var jo så mange år siden. Jeg er voksen nu, og mit liv fungerer fint nok. Fair nok, hvis du har det sådan. Godt for dig og mega high five, hvis du trives. Og godt for dig hvis du blot vil nøjes med og ikke sigter efter stjernerne. Men alle de dårlige personer du har mødt igennem dit liv, alle de krav, alle de forventninger, alle de dårlige oplevelser lagre sig i dit nervesystem. Ligesom rykker mails. Efter så mange år er der både tårnhøje renter og gebyr på og til sidst oplever jeg blot, at BUM så kommer der et fysisk symptom. Årevis af sårbare følelser som er undertrykt kan kroppen til slut ikke klare. Jeg havde en gang en klient som fortalte mig, at hun mere eller mindre havde været stresset hele sit liv. Hun var den rapkæftede kvinde, som kunne klare 1000 bolde på en gang. Hendes krop var træt. Og da hun en dag skulle sætte et kattetræ op 1 meter over jorden, og faldt ned på bagdelen. Så slog hun sig så kraftigt, at hun nu ikke kan arbejde fuldtid og døjer med konstante smerter dagligt. Landede hun bare virkelig uheldigt? Ja måske, men det kan også skyldes årelange pres, mistrivsel, stress så var det lille fald bare dråben som fik bægret til at flyde over.

Intuition er det nye sort

At lære at lytte til sin intuition er det nye shit at skulle kunne. Det bruges især inden for telepati, som er en kommunikation med dyr. Tænk at kunne kommunikere med din dyr. Fantastisk. Det mener jeg virkelig, og jeg er da også selv i gang med at lære dette. Men forbindelsen skal findes i os selv. Hvis din usikkerhed shiner igennem, så bremser det din intuition. Hvis din vrede fylder for meget, vil det bremse din intuition. Hvis din utilstrækkelighed, frygt eller magtesløshed er så stor en del af dig og dit liv, så er det bare svært hvis ikke umuligt at skabe forbindelse til din indre ur-kraft. Til din indre stemme. Din indre intuition. Dette skal ikke misforståes med, at de følelser er forkerte og de ikke må være der. I min verden er ingen følelser forkerte. Du skal blot lære at stå ved dem. Vær autentisk i dine følelser og ikke undertrykke dem med verdens største bøvs. Det gør dig usund.

Ja det kræver hår på brystet at stå ved hvem man er. Og ja det kræver store balls at finde sig selv igen, og ikke lade sig påvirke af andres meninger og gøre sig fri af gamle mønstre og overbevisninger. Men livet kan være simplere, og når du får ryddet op i dit indre, så vil der også blive ryddet op i omgivelserne omkring dig. Så vil du begynde at mærke din egen ur-kraft. Tænk hvis du bare kunne stille et spørgsmål til dit eget liv, og du så fik svaret klart og tydeligt ind. Det kan du, men det er løgn at sige det ikke er benhårdt. Du bliver konfronteret og provokeret, men det er blot skridt på vejen. Derfor så jeg også et behov for at lave en workshop for kvinder, som hedder ”Hør din indre stemme” og ”Skab din moderne (ur) kvinde”. Begge med fokus på, at slippe dig selv fri for alt det gamle i rygsækken. Først når rygsækken er rystet godt, kan du mærke essensen af dig. Så endte vi næsten igen ved bræk oplevelsen. Og ja du kan da sagens tænke sikke en gang ævl det spildte jeg lige 10 min af mit liv på at læse. Så er denne artikel nok bare ikke henvendt til dig, men tak fordi du læste med. Det kan godt blive for alterna Erna og røgelsespinde agtigt, når vi snakker intuition fordi det ikke er håndgribeligt, måleligt eller objektivt. Men det er bare en vej ind til dig. En vej som er langt nemmere at færdes af end den tilgroede marguerit rute du har brugt indtil nu. Men du har sateme fortjent et pragtfuldt liv. Har du ikke?

Få 15 minutter gratis start-samtale

Hvis du har brug for en afklarende samtale inden du booker din første tid, så tilbyder jeg dig 15 minutters gratis start-samtale.

You have Successfully Subscribed!