Hvorfor jeg laver energi-behandling og healing?

af | feb 16, 2022 | 0 Kommentarer

Mange mennesker bliver forvirrede, når en behandler gør noget med “energi”
Men helt basalt, så består vores krop er energi. Vores nervesystem kommunikerer via energi. Synapserne som er nervecellernes hoveder bruger energi til at videregive information. Men dette er kun nervesystemet. Vores organer, muskler, knogler m.m. taler også sammen via energi, men også for at kunne fungere behøver de energi, og jeg har erfaret mig, at tanker, følelser, mønstre og gamle overbevisninger skaber uro i energien i kroppen. 
 
Den fysiske krop består af energi, men ligeledes gør vores psykiske og emotionelle tilstand. Følelser er molekyler som skubbes rundt, men det kræver også energi for at dette kan ske. Prøv lige at stop op et øjeblik og tænk over det. Følelser er molekyler som skubbes rundt. Er det ikke vildt at tænke på? Det betyder også at det er påvirkeligt. Det er flytbart og ikke stationært. Derved kan du ændre energien i kroppen ved både at tænke anderledes og frigøre dig fra gamle mønstre. 
Vi har alle en fundamental energi i os, og ikke kun den energi, som kommer fra den føde vi indtager. Men en energi dybt inde i os, som energi-behandlerer kan påvirke. Denne energi bliver kaldt mange ting. Nogen mener det er vores indre ur-kraft som kan vækkes. Indenfor tantriske traditioner kaldes det kundalini, som du måske har hørt om, hvis du har dyrket yoga. Jeg tror ikke noget er forkert eller rigtigt at kalde det, men jeg kan godt lide tanke om, at det er i dvale og kan vækkes. Jeg kan godt lide tanken om, at det er den energi, som gør os hver i sær så unikke, og med hver vores mål og missioner for dette liv. Men hvis der er uro, ubalancer og blokeringer, så er det svært at se sine drømme, sine kvaliteter, sine ressourcer. Det ligger et slags sløret badeforhæng over vores øjne, så det bliver svært at se rent. Det påvirker vores krop, som bliver svær at aflæse, forstå og reagere på de signaler kroppen udsender. Men vores psykiske tilstand påvirkes også af badeforhænget, og i høj grad kan vores sjæl ikke skinne igennem og lede os vejen. Vi bliver måske mere negative, snæversynet, vrede, usikre m.m. 
Energien i vores krop og sind kan være påvirket på en måde, så det ikke flyder frit. Det kan skyldes stress og angst, men også vores tanker kan påvirke dette. Hvis jeg tænker dårligt om mig selv og andre. Lader skam og usikkerhed fylde min krop, så påvirker det min indre energi. Den blokerer eller skaber barriere. Men egenligt ser jeg det mere som at energien ikke flyder frit fra toppen af hovedet til tæerne. Energien skal flyde igennem vores krop, sind og endda sjæl. 
Studier har vist, at vi allesammen har en energi i kroppen men den stråler også ud omkring os. Men hvis vi både spiser usundt men også tænker dårligt om os selv eller andre, så bliver energien omkring os mindre. 
Ja nu bliver det nok lidt langhåret? And so what. Mærk altid efter hvad der giver mening for dig.
 

Krop er ikke bare en krop

I mit arbejde healer jeg din krop indefra og ud. Det er ikke altid nok at ændrer sit tankemønster eller ændrer på din opfattelse af omgivelserne omkring dig. Jeg behandler krop og sind og sjæl energetisk.
Jeg fandt ikke roen i at kun behandle den fysiske krop som fysioterapeut. Jeg oplevede, at der var mere i de sygdomme, skavanker og udfordringer klienterne kom med. Skulder patienten som kom igen og igen uden fremgang, eller lændeproblemerne som endte med kroniske lændesmerter. Senere har jeg erfaret at i sær lænden og nakken er der hvor alt skraldet i vores krop hober sig op. Som om de er et bindeled. Suger det til sig og så lagre det sig her. Både fysiske skavanker, men også de mentale ubalancer, og følelsesmæssige.
At dykke ned i denne verden med krop, sind og sjæl i kombination gav ikke kun mig ro, men jeg så de store forskelle hos mine klienter. 
Når energien blev frigjort, så har jeg set klienter leve deres liv på en hel anden måde. Ikke kun fri for deres smerter og fysiske skavanker, men også opnår en større indsigt og forståelse overfor deres virke her på jorden. Nu kom drømmene og livs-lysten, og de fandt ligesom hjem igen. Energien var splittet i dem. Klasket ud, som et marmelade mad der lander med marmelade siden nedad. Ved at få energien samlet igen, så fandt krop, sind og sjæl sammen igen.
Halleluja og så kommer vi lige tilbage igen. Så en krop er ikke bare en krop. Dine smerter skyldes højst sandsynligt flere faktorer, og prøv at udvid dit perspektiv til ikke kun at tænke fysisk. Dårligt knæ kan også stamme fra andet end slidgigt, slidt menisk eller dårlige korsbånd. Hvad var grunden til det hele startede? Årelang stress, utilstrækkelighed eller ikke prioritering af dig og dine behov og lyster? Jeg ved det ikke, men forsøg for din egen skyld at tænke anderledes. 

 

Se din krop i andet lys

Vi lever i en verden hvor evidens er i højsædet. Kan det ikke bevises så findes det ikke. Desværre bliver denne tankegang eller fokus ikke særlig nuanceret, og du ender med ikke at se det store perspektiv. Bare fordi det ikke kan bevises, hvorfor energi behandlingen hjalp på din skulderskade, så er det i mine øjne ikke ensbetydende med at der ikke skete noget i din krop.

Energi-behandling er helhedsorienteret, og betyder at krop, sind og sjæl behandles. 

Som mennesker falder det os meget naturligt at søge årsager til vores problemer. Skyldes skuldersmerterne det løft på min arbejdsplads? Eller var det den gang jeg som barn styrtede på cyklen? Og er det egentlig ikke sagen fuldstændig uvedkommen. Bare det forsvinder. Jeg ved godt, at alt skal dokumenteres nu om dage, for at kortlægge sygdomshistorien. Men vi skal også bare erkende og acceptere at ikke alt kan forklares. 

Vi bruger meget hovedet. Vi tænker meget, og stiller kritiske spørgsmål til os selv og andre. Er det nu rigtigt det jeg mærker nu? Ej det er jeg da slet ikke god nok til at kunne? Puha jeg er da en dårlig mor? Det er dit ego der taler, og det er også vores ego, som jeg oplever kan begrænse energi-behandling, fordi dit ego konstant vil overbevises om det nu er rigtigt. Det begrænser bare selv-healing. Jeg oplever virkelig at mine klienter rykker, når de får redskaber til at parkerere deres ego. Bliver bevidst om, hvornår ego-et stopper, så de kan stoppe det, og i stedet lade deres krop tale. 

Det er en spændende proces der kan ske i vores kroppe, når vi acceptere tilstandende, og hold nu op jeg kan altid selv bliver blæst bagover af mine klienters forandring, men også mig selv. Min rejse er ikke slut endnu. Er din? 

 

 

Kathrine Dybdahl

 

 

Få 15 minutter gratis start-samtale

Hvis du har brug for en afklarende samtale inden du booker din første tid, så tilbyder jeg dig 15 minutters gratis start-samtale.

You have Successfully Subscribed!