Herkules som ikke var så stærk indeni

af | aug 18, 2020 | 0 Kommentarer

Herkules er en keeshond som min mands bror og kone ejer. Det er derfor en hund, som jeg har kendt igennem flere år.

Jeg har tidligere haft svært ved at omgås hunde, da jeg oplever at rigtig mange hunde er i ubalance. Det kommer til udtryk i megen gøen, rastløshed og ”uopdragenhed”. Ja uopdragenhed er sat i situationstegn, fordi jeg oplever at hundene har for meget energi og uro i kroppen.

Energien kommer derfor ofte ud i voldsomt kropssprog og unoder. Det mange hunde mangler er balance i kroppen både fysisk og mentalt. Ofte ligger udfordringer også i, at ejer udfordret enten fysisk eller mentalt.

Hunden er menneskets bedste ven, og ligesom med alle andre dyr, så er hunden bundet sammen med ejeren på et følelsesmæssigt plan.

 

Herkules var meget urolig, havde besværet vejrtrækning, og hoppede op af folk. Han havde så meget energi, som han ikke kunne få afledt. En del mennesker ville nok vælge, at tage afstand til sådan en hund, fordi den er for voldsom og højtrøstet.  Hvilket er ærgerligt, for Herkules var bare en hund som behøvede guidning og hjælp til at finde sin indre ro.

Min mands svigerinde kontaktede mig, fordi hun havde oplevet at Herkules gik lidt spøjst på det ene bagben, og om jeg ikke ville hjælpe ham. Det er første gang jeg ”rigtig” har følt på Herkules. Og det var helt andet indtryk, jeg fik af ham. Han var meget talende på sin måde, og ville gerne have hjælp. Trods en masse uro omkring ham, så blev han ved mig og modtog behandlingen.

Første behandling afspændte jeg hans mellemgulv – diapragma. Musklen var meget spændt og følelsesmæssigt i ubalance. Det tog en rum tid, men til sidst slap den. Yderligere løsgjorde jeg lungevævet i sær på venstre side.

Familien oplevede efterfølgende, at Herkules havde langt nemmere ved at trække vejret, også på de tidspunkter, hvor han bliver overglad og havde tendens til at stresse lidt op. Hans vejrtrækning var nu ikke længere overfladisk, men havde kunne trække vejret dybere, og tage længere vejrtrækninger.

Anden gang jeg behandler Herkules afspænder jeg nervus vagus. Nervus Vagus er den længste nerve i kroppen, som forsyner de indre organer. Desuden har nervus vagus af gøre med vores sociale engagement. Er der blokering i nervus vagus, så kan det påvirke os socialt til at blive mere asociale og isolerede. Det er ofte en nerve, jeg mærker blokeringer i hos både dyr og mennesker. Psykiske påvirkninger, og ligeledes et fysisk traume vil påvirke nerven.

Nervus vagus udspringer fra vores hjernestamme, og kommer ud bagved øret og ned af halsen på begge sider. 

Den kan være nem at få en skade på ved fx hovedtraumer, inflammation i området, forgiftning og slag/tryk på halsen. På Herkules var følelsen, at den var blokeret psykisk pga. forandringer i hjemmet fra tidligere. Der var kommet to børn til, som selvfølgelig også kræver en del. Og det er uden tvivl også en omstilling for vores dyr. Selvom Herkules nu havde det rigtig godt, og nyder at familien er blevet forøget, så sad den gamle påvirkning fortsat i nervevævet, og havde behov for at blive afspændt. Yderligere var nervus vagus påvirket fysisk af en roteret halshvirvel.

Udover den manuelle behandling modtog Herkules en kur, som han skulle indtage i 3-4 uger. Kuren booster hans nervesystem, og understøtter min behandling. Desuden anbefalede jeg et foderskifte.

Ejer skulle efterfølgende arbejde på, at være til stede sammen med Herkules. Ikke bare sidde i samme rum, men ligge en hånd på ham, og mærke ham. Kort tid at være tilstede og i nuet er vigtigt for en hund som Herkules.

Få 15 minutter gratis start-samtale

Hvis du har brug for en afklarende samtale inden du booker din første tid, så tilbyder jeg dig 15 minutters gratis start-samtale.

You have Successfully Subscribed!