Gandur manglede et Duracell batteri

af | aug 18, 2020 | 0 Kommentarer

Gandur er en islandsk og meget charmerende hest. Jeg bliver utallige gange forelsket i de små hestes udtryk, personlighed og farver. Gandur er en smuk fyr, som I også kan se på billederne. Han er en vallak på 7 år, som er meget loyal og omgængelig. Det svære for ejeren var faktisk at få noget tænding på ham, og få ham til at give et ekstra gear. Han havde svært ved at aktivere bagparten, og var ikke meget for at gå fremad.

Gandur var ikke anderledes end de mange andre islandske heste jeg har behandlet. Mange af dem er utrolig smalle fortil, og har næsten ikke noget bredde på brystmuskulaturen, og det trods alder og niveau. Selvfølgelig ser jeg også dette hos andre hesteracer. Ejeren fortæller mig, at han udover at mangler aktivitet af bagparten, også har svært ved at få ordnet hov på venstre forben. Den bevægelse, hvor smeden skal have det venstre forben ud og ind i mellem smedens egen ben udfordre Gandur. Han springer fremad for at komme fri, og der er ingen tvivl om at det er ubehageligt for ham.

Første gang jeg behandler Gandur finder jeg generelle små låsninger i hans krop. Jeg kan godt mærke at han er stram i sin udadrotation på venstre forben, men han springer ikke frem, men trækker dog i sit ben. Jeg får løsnet begge forknæ, men kommer ikke rigtig til bunds, og han begynder at blive små irriteret over, at jeg tager det venstre forben. Jeg beslutter mig for, at tage det venstre forben mere under anden konsultation.

 Ejeren får til gengæld øvelser til at ”vække” Gandurs bagpart, og få gang i motoren. Øvelserne fokuserer på hestens nervesystem. Forestil jer at signalet fra hjernen (centralnervesystem) og ud til musklerne er en tilgroet margueritrute, hvor vi ønsker det skal være en motorvej. Der er simpelhent støj på linjen. Øvelserne er med til at rydde vejen, og skabe mere kontakt mellem hjernen og de tilhørende strukturer. Derudover rådgiver jeg ejeren til at købe nogle produkter fra Vetcur, for at booste Gandurs system.

Anden gang jeg kommer oplever jeg en mere vågen hest. Da han mønstres er der mere fremadføring af bagbenene og en smidig og fleksibel ryg. Ejeren har registreret mere lyst til at gå frem under ridning, og har arbejdet koncentreret med øvelserne, som han er blevet rigtig god til. Jeg arbejder videre med det venstre forben, og får løsnet hans første ribben, som sidder helt ufatteligt meget fast. Det giver sig med et ordentligt klonk, og efterfølgende står han mere bredt på staldgangen.

Det var godt ejeren lyttede til sin lille hest. Hvis hesten slår fra i visse situationer, så tænk som udgangspunkt, at der er noget i vejen og det skal tjekkes. Derudover er den manglende lyst til at gå frem ikke naturligt for heste. Der er altid en årsag, som skal findes. Nogen gange kan vejen være lang, for at finde løsningen, og nogle gange er det ”bare” et låst ribben og en tilgroet margueritrute.

Få 15 minutter gratis start-samtale

Hvis du har brug for en afklarende samtale inden du booker din første tid, så tilbyder jeg dig 15 minutters gratis start-samtale.

You have Successfully Subscribed!