Er ur-kvinden død forevigt?

af | okt 29, 2021 | 0 Kommentarer

Denne blog er skrevet med et glimt i øjet. Selv-ironi kan forekomme, og en smule provokation og konfrontation. Vi har alle en gang i mellem godt af at komme frem på kanten af sofaen, og lige fornemme at vi stadig lever, og at vi stadig kan blive rystet. Nogen gange skal kroppen have et lille chok, for at vågne op, forandre sig, ændre perspektiv. Derfor har jeg en gang været i havet i november måned. Det var første og sidste gang foreløbig, men hold nu op en god mavepuster. Vågn op kvinder! Jeres tid til en kærlig mavepuster er i gang. Er du provokeret allerede, så læs endelig videre. 

Den ensformige hverdag

Jeg oplever at mange kvinder er begrænset i deres hverdag. Vi vil helst ikke skille os ud. Alle skal kunne lide os. Vi bryder os ikke om konflikter, og tilpasser os hverdagens trummerum. Vi indordner os omgivelserne omkring os, og derfor bliver den indre flamme i os hver især mindre og mindre. Til slut går vi mere op i børnenes påklædning, hvilken bil vi kører i eller at vejret er dårligt. Det bliver vores hverdag. Et liv med ligegyldige debatterings-emner, og hvor det pludselig vægter højt om vi kan få den samme parkeringsplads ved arbejdet og om der er juice på tilbud i netto.

Du kan blive lullet ind i hverdages forudsigelighed, og ikke opdage at du mister dig selv mere og mere. Hvem er du? Hvad er dine mål? Hvad drømmer du om? Øh, det ved jeg ikke. Jeg drømmer om at min familie og jeg er sunde og raske. Okay godt svaret, men er du sund og rask helt ind i hjertet, når du har mistet din motivation, din begejstring, din indre gnist?

Jeg oplever at de fleste af os, havde en barndom eller ungdom hvor vi gik op i noget. Det kunne f.eks. være du gik til dans, du tegnede meget, læste mange bøger, skrev historier mm. Men i takt med at vi blev ældre mistede vi tiden til at udfolde vores indre kærlighed til os selv. Prioriteringen af os selv kom nederst. Det er fordi, der kom børn ind i billedet. Men det er ikke sandt! Børnene kan ikke udelukkende tage skylden for dette. Der har altid været et valg. Og hvis du kun lever dit liv igennem dine børn, så er dér en årsag til at du nu står tom, ensom, energi forladt og med udgroninger længere end Niagara Falls . Du valgte at prioritere dine børn 110 % og glemte dig selv. Ja børn fortjener al kærlighed i verdenen, men hvis du ikke har nogen drømme at stile efter. Hvis du ikke har mig-tid hvem pokker er du så? Hvem skal dine børn se som sin rollemodel, når du ingen flamme har selv. 

Jeg havde i mange år ondt i maven over at arbejde efter jeg blev mor, for jeg følte jeg skulle være sammen med mine unger hele tiden, når de havde fri. Det tog hårdt på min energi, at slå sig selv i hovedet dagligt. Jeg blev mega stresset. Indtil jeg til sidst sluttede fred med situationen, og indså at jeg også kunne se mig selv, som en kvinde med drømme og visioner, og at mine unger kunne have noget selv at stå op til og se at hvis du arbejder med dig selv så er alt muligt. Igen jeg ændrede perspektiv. 

Ur-kvinden findes

Usikkerhed, tvivl, skam, frygt er blot nogen af de udfordringer som de fleste kvinder kommer ind af døren med hos mig. I know how it is! Jeg har selv været mega usikker. Som barn skulle min lillebror altid gå forrest i nye situationer. Jeg kunne ikke ringe til fremmede det skulle andre. Jeg ville helst have kontrol i nye situationer. Om jeg er af med usikkerheden? Nej, den titter frem en gang i mellem, men jeg er bevidst om den, og vil ikke tillade den definerer mig som menneske. Min usikkerhed skal ikke styrer mine valg, handlinger og tanker. Men jeg har sluttet fred med den. Jeg har lært at mærke, når den kommer i min krop. Jeg har forstået den kommer, når jeg skal springe ud i nye ting, og den også kan være en hjælp til at mærke efter om det er det rette spring. En tænke pause.

Så din usikkerhed, skyld, skam eller frygt er typisk kommet af en årsag. Måske fordi det var nødvendigt en gang for at overleve i hverdagen? Men er du der mere? Skal dine gamle tanker, handlinger og mønstre stadig være gældende nu hvor du er en voksen kvinde? Kvinder det er på tide at lægge de hæmmende følelser på hylden, og sige tak for denne gang. De skal ikke styre jeres liv. Men det er ikke nemt, og kræver stor tålmodighed, bevidsthed og energi. Men din ur-kvinde er der inde. Hun kan findes igen. Jeg ved det for jeg har selv fundet hende igen. Og jeg føler jeg lever på ny. 

Få hår på brystet

Det kræver hår på brystet at tro på sig selv, og stå ved hvad jeg vil. Selvom andre har en anden mening, kan rulle øjne af din beslutning eller synes du er dumdristig og egoistisk. Igen jeg har været der. Og jeg har også måtte sortere ud i veninder, fordi vi ikke længer passede sammen. Hvis jeg havde gået med en daværende venindes råd, så havde jeg aldrig fundet den mand jeg har nu. Det mente hun ikke, jeg kunne tillade mig, fordi det var min ex-kærestes bedste ven. Ja det var da rodet, men nu står vi med to piger og jeg elsker ham højere end månen. Men havde jeg ikke fulgt mit hjerte og blot indordnet mig omverdenens holdning, så havde jeg ikke haft dette liv.

At gå mod strømmen eller gå mod det der forventes af dig er hårdt. Det giver et godt sug i mellemgulvet, men hvis du ikke følger din lyst og dine behov så tilpasser du dig andres liv. Du er helt unik på din måde. Du er en ener, der er ingen andre som dig i hele verdenen.

Hvordan starter du? Mit første råd er at starte i det små. Det kan være helt basalt at ændre på dine rutiner. I stedet for at tage bananer i netto som du plejer, så gå med appelsinerne. I stedet for at køre den samme vej på job, så tag en anden rute. I stedet for altid at gå i sort tøj, så tag en lille broche, øjenskygge eller tørklæde på i en anden farve. I dare you! Du kan godt, og for hver eneste ting du ændrer, så forsøg at mærk efter hvad det gør hos dig. Hvordan føles det? Gør det dig utryg? Får du kriller i mavsen? Slapper du hurtigt af i den anden rutine? Mærk, føl og lyt til kroppens signaler. Dette er de små skridt, men ved at tage små skridt lærer du at tune ind på sin krops signaler, så det bliver tydeligere og tydeligre for dig, når kroppen fortæller dig noget. Altid tune ind. En god øvelse er at ved nye tiltag eller  nye  beslutninger du skal tage, så sæt dig med fødderne på gulvet. Luk dine øjne og træk vejret ind gennem næsen og ud gennem næsen. Træk vejret ind, og sig inde i dig selv eller ud i rummet “Hvordan er det at være i min krop lige nu?” og ånd ud igennem næsen. “Hvordan føles den nye situation for mig?” . Ånd ud. “Hvad gør beslutningen for mig?”. Ånd ud. Du behøver ikke at komme med svaret, men bare mærk, hvor du mærker et signal fra kroppen. Det kan være en varme i hænderne, halsen der bliver tør eller en tå der kløer. Tune ind tune ind igen og igen. Jo tydeligere du hører kroppen jo nemmere er det at følge dit hjerte. Dine lyster og dine behov. Slut med at leve gennem andres liv eller passe ind i omverdenens beige farvede tapet. 

Netop fordi jeg ser kvinder blive tomme æggeskaller uden gnist og flamme har jeg selv valgt at ligge min gnist og flamme hos dem. Det er mit mål og mine drømme at skabe forandring hos andre. Derfor har jeg også lavet diverse workhops for kvinder, hvor det handler om at finde sin power og urkraft igen, så livet ikke behøver være så svært, hård, forudsigeligt, kedeligt og meningsløst. 

 

Få 15 minutter gratis start-samtale

Hvis du har brug for en afklarende samtale inden du booker din første tid, så tilbyder jeg dig 15 minutters gratis start-samtale.

You have Successfully Subscribed!