Den usikre hund Sia

af | aug 31, 2020 | 0 Kommentarer

Sia er en Border Collie på 2.5 år, som ejer først overtager, da Sia er 6 måneder gammel. Hun kom fra en anden familie, som ikke kunne magte hende. Det er trods alt en hund med meget energi, og det er ikke alle familier der kan klare denne opgave.

Sia er en meget ængstelig hund. Høje lyde og høje stemmer gør at hun kryber ind under spisebordet. Hun har aldrig reageret aggresivt overfor mennesker, men trækker sig i stedet. Ejer har haft givet hende tilskud for at få ro på nervesystemet, og det med god effekt. Ejer kontakter dog mig, da Sia reagere aggresivt overfor andre hunde på vejen. Når de er på tur, gør de andre hunde fra deres haver, og det påvirker Sia som ændre adfærd, og virker udadtil aggresiv og vil forsvare sig. Desuden er hun begyndt at gå pas gang, dvs hvor både forben og bagben i samme side følges ad, i stedet for at gå diagonalt.

Afbalanceret nervesystem

Da jeg møder Sia første gang siger hun pænt hej, men virker utryg og lidt reserveret. Hun kommer hjem til mig, og jeg behandler hende bagerst i vores have. Hun er stille og rolig, men hendes øjne er utrygge og hun har meget svært ved at være tilstede. Det er meget tydeligt for mig, at den respons hun har til andre hunde, skyldes en ekstrem usikkerhed, og hun derfor forsvare sig selv.

Mit formål er at afbalancerer hendes nervesystem, så hun i stedet for at ty til flugt/kæmp tilstand, kommer i balance og vælger at blive i situationen, og kan magte den. Der er en tydelig rotation i den øverste nakke hvirvel, som netop også kan ændre adfærden.

Desuden finder jeg en stor psykisk blokering omkring hendes milt. En tydelig følelse af usikkerhed og frygtsomhed er forbundet med dette organ. Da jeg forsøger at afspænde milten bliver Sia meget rastløs, og kan kun klare, jeg kort forbinder med organet, før at hun rejser sig og går væk. Ejer og jeg bliver enige om, at stoppe for denne gang, da Sia ikke er klar til at slippe blokeringen endnu.

Næste møde med Sia går langt bedre. Hun ligger sig med det samme på ryggen, og jeg kan tydeligt afspænde milten uden problemer. Ejer utrykker hun stadig har gået utaktet og pas gang til tider, men har været mere rolig. Vi aftaler at skrives ved, da jeg tror på, at afspændingen af milten var den største blokering hos Sia, og hun nu vil agerer anderledes.

Hviler i sig selv

Efter et stykke tid får jeg en melding tilbage fra ejeren. Sia er blevet langt mere rolig, og hviler mere i sig selv. De kan gå forbi andre hunde, uden at der kommer udfald fra Sia. En langt mere tryg og afbalanceret hund end tidligere, og som en bonus er haltheden forsvundet.

Dette er et tydeligt eksempel på, at det psykiske kan påvirke kroppen fysisk. Desuden kan en gammel usikkerhed fører til en uhensigtmæssig adfærd, og begrænse hunden til, at hvile i sig selv, og være i ro indeni. Derfor kan der forekommer aggresivitet, nervøsitet, angst, panik mm fra dyrene. Manuel behandling behøver ikke kun påvirke kroppen på et fysisk plan, men ved at søge dybere kan gamle traumer lindres og endda fjernes, hvis kroppen er klar til det.

Få 15 minutter gratis start-samtale

Hvis du har brug for en afklarende samtale inden du booker din første tid, så tilbyder jeg dig 15 minutters gratis start-samtale.

You have Successfully Subscribed!