Lima, som ændrede adfærd

af | jul 22, 2020 | Heste

Jeg startede med at behandle Lima i slut 2015. Meget smuk hest med en fantastisk attitude. Hun havde et temperament, men uden at være farlig og ubehagelig.

Lima har været rendt ind i mange skader: løbet ind i jernhegn, seneskedehindebetændelse på forbenet, og generelt meget stivhed og manglende fleksibilitet. Lima er en spansk hest, og de har store bevægelser, men glemmer ofte at løfte ryggen og tage rytteren med. Det er et stort arbejde som ejeren til Lima ligger i hende, men de har også haft on/off pauser pga. skaderne og manglende tid.

Underoverskrift

Efter min barsel møder jeg så Lima igen. Der har været andre behandler på i mellemtiden, og Lima har fået en ny skade. En anden hoppe har haft sparket Lima, og ramt hende i skeden. Lima blev syet tre steder i skeden. Efterfølgende er hun ikke villig til at løfte det højre bagben, og smeden har haft svært ved at beskære hende. Efter den nye skade er hun blevet mere slukket. Vil ikke spise op, og er pludselig den nederste i hiarkiet på folden. Det er overhoved ikke en normal opførsel for Lima. Den stolte, viljestærke hoppe er forsvundet

Underoverskrift

Jeg finder at Limas korsled er roteret. Det er roteret så meget at den bløde muskulatur som normalt ligger ovenpå korsleddet er helt hårdt fordi knoglen er roteret opad. Og det er netop i højre side, at det er roteret opad. Jeg arbejder med at få det sat på plads igen både gennem mobilisering, blid manipulation og efterfølgende bindevævsbehandling Equine Touch (ET)

Det bliver bedre, men kræver en gang til. I næste omgang koncentrerer jeg mig også om at få løsnet hendes haser/baglår op via ET. 

 Derudover benytter jeg mig af en indirekte teknik kaldet Funktionel Indirect Technique (FIT) for at arbejde med hendes æggeleder. Det er klart at efter et spark af den kaliber påvirker det hele Limas genitale dele, som på godt dansk bliver rystet rundt, og kan sno og rotere i mellem hinanden. Lima slapper fuldstændig af i dette og nyder det. Bagefter giver jeg hende ET på hele hendes abdomiale område og forpart, og i sær venstre skulder er påvirket. Derudover henviser jeg ejeren til øvelser for at løsne op hendes mellemgulv og rådgiver hende i urteprodukter som vil hjælpe med at booste Limas eget muskel, skeletsystem samt hjælpe hendes hormonelle system.

Ejeren var meget lettet over de ting jeg fandt. Hun har længe haft en fornemmelse af at noget var i vejen men dyrlæge og andre behandlere kunne ikke finde mere på Lima. Men Lima var ikke den hest hun kendte. Så ejeren lyttede til sin mavefornemmelse, og havde også ret. Lima er nu begyndt at spise igen og sætte de andre hopper på plads på folden. Derudover har hun rykket sig i ridningen, hvor hun nu er samarbejdsvillig og fleksibel.

Få 15 minutter gratis start-samtale

Hvis du har brug for en afklarende samtale inden du booker din første tid, så tilbyder jeg dig 15 minutters gratis start-samtale.

You have Successfully Subscribed!